Hoe het begon…
Ongeveer 10 jaar geleden kochten we ons eerste druivenplantje. Een Boskoop glorie, makkelijk te krijgen.
Al vrij snel werd het kleine plantje een enorme plant en er zaten wel lekker veel druiven aan, maar echt lekker waren ze niet, veel te zuur.
Tijdens de speurtocht hoe we deze struik nu moesten aanpakken kregen we veel (ook verkeerde) adviezen. Maar gelukkig herkende we de goede.
Na het volgen van een gedegen workshop “druiven snoeien” hebben we in de, inmiddels drie, druivenstruiken flink de snoeischaar gezet.
Het resultaat was al direct merkbaar.
Maar ja, wat zullen we eens met die druiven doen.
Met volle moed hebben we een wijnmakers starterskit aangeschaft. We hadden niet genoeg druiven. De druiven hadden een oechsle (=een maat om het suikergehalte uit te drukken) van 42°.
De eerste wijn was nu niet echt van een hoogstaande kwaliteit maar het lijkt zeker wel op wijn.
Na analyse blijkt onder andere het alcohol percentage veel te hoog te zijn en wel tussen de 17 en 18%
Dit zelfde jaar is tijdens de wintersnoei de plant nog steviger aangepakt. Dit had tot resultaat dat de druiven een oechsle 70°. We spreken nu over het jaar 2006
Volg ons